Eri maiden kiekkosarjat ovat vielä kesätauolla, mutta Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue on jo ehtinyt aloittaa oman kautensa. Nuoret Leijonat saivat lentävän lähdön, kun Tšekki kaatui Vierumäellä pelatussa harjoitusmaaottelussa peräti 7-0.

– Oli vähän hankalaa, uusi maajoukkue ja uudet kaverit mutta hyvin meni peli ja hyvin on päässyt mukaan, kommentoi ottelua Yle Urheilulle kaksi maalia tehnyt Eeli Tolvanen.

Viime kaudella alle 20-vuotiaiden tähtinä loisti Sebastian Ahon, Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven muodostama hyökkäysketju. Vaikka koko kolmikko onkin nyt suunnannut NHL:ään, jäi maajoukkueeseen silti paljon taitoa ja osaamista.

– Nämä pelaajat ovat kiinnostavia pelaajia. He ovat kansainvälisesti laadukkaita pelaajia. Kyllähän äskenkin nähtiin kaukalossa, kuinka upeita suorituksia nämä pelaajat tekevät, päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui Yle Urheilulle.