Manitobalaislehti MyToban toimittaja Carter Brooks povaa Patrik Laineelle suoraa paikkaa NHL-seura Winnipeg Jetsin ykkösketjussa. 18-vuotias Tapparan kasvatti varattiin kesäkuussa seuraan ensimmäisen kierroksen toisena valintana.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden tammikuussa voittanut Laine valittiin keväällä heti ensimmäisessä miesten MM-turnauksessaan kisojen parhaaksi pelaajaksi. Winnipegissä Brooks istuttaisi Leijona-hyökkääjän Kanadan joukkueessa samoissa kisoissa pelanneen sentteri Mark Scheifelen rinnalle. Toiseen laitaan istutettaisin Lainetta kaksi vuotta vanhempi tanskalaislaituri Nikolaj Ehlers.

– Laine tunnetaan tappavasta laukauksestaan ja räjähtävästä hyökkäysvoimasta. Hänen kaltaisensa pelaajan sijoittaminen Scheifelen tapaisen jo NHL:ssä kokeneen sentterin rinnalle ei ole kaukaa haettua. Sekä Scheifele että Laine tekevät paljon pisteitä ja tuovat hyvin kiekkoa ylös, Brooks kirjoittaa.

NHL-kausi pyörähtää käyntiin 12. päivä lokakuuta. Jets-laituri Laine nähdään sitä ennen Leijonien World Cup-joukkueessa.