Eetu Tuulola juhli keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kultaa. Kesäkuussa hyvät uutiset saivat jatkoa, kun 18-vuotias laitahyökkääjä varattiin kuudennella kierroksella NHL:llään Calgary Flamesin organisaatioon.

Tuulola on jo ehtinyt ihastuttaa Flamesin harjoitusleireillä. Nuorukaisesta paistaa jäällä aito pelaamisen ilo.

– Kykyjenetsijät rakastavat Tuulolaa. Hänen kanssaan keskusteleminen on nautinnollista ja hänellä on jatkuvasti hauskaa. Se on hänen luonteensa, mikä tekee hänestä pidetyn ihmisen, Flamesin apulaistoimitusjohtaja Craig Conroy kehui Calgary Sunille.

Tuulola on isokokoiseksi pelaajaksi kiekollisesti yllättävän taitava. Yhdistelmä kokoa ja taitoa on apu, jota NHL:ssä arvostetaan korkealle.

– On vielä osa-alueita, joita hänen täytyy kehittää, mutta meillä on mielenkiintoinen paketti kasassa. Tuulolalla on myös pehmeät kädet ja hän osaa laukoa. Yhdistelmä kokoa ja taitoa on jotain, jolle voisimme löytää sieltä täältä käyttöä, Calgaryn toimitusjohtaja Brad Treliving lisäsi.

Kuudennen kierroksen varauksena Tuulolalle ei voi odottaa paikkaa NHL:stä. AHL:llään suomalainen on puolestaan liian nuori. Jos siis ensi kausi jatkuu HPK:n sijaan Pohjois-Amerikassa, suuntana on WHL-junioriliigan Everett Silvertips.