Urheilussa on viimeisen vuoden aikana puhuttu paljon dopingista. World Cupissa käryjä tuskin tapahtuu, sillä turnauksen järjestävä NHL hoitaa itse testaamisen.

– Viime loppukeväänä turnauksen järjestäjät eli NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA neuvottelivat Wadan (Maailman antidopingtoimisto) kanssa asiasta ratkaisun. Tilanne on nyt se, että järjestäjät hoitavat testaustoiminnan täysin itsenäisesti mutta jakavat testaussuunnitelman ja -tiedot Wadan kanssa, Suomen antidopingtoimija ADT:n testauspäällikkö Katja Huotari sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

NHL ja NHLPA eivät ole allekirjoittaneet maailman antidopingsäännöstöä, jota taas kunkin maan kansallinen antidopingtoimisto noudattaa. NHL:llä on käytössään ”oma antidopingjärjestelmänsä”.

– Ei tähän ratkaisuun voi millään olla tyytyväinen. Kyllä antidopingtyön hallinnoinnissa riittää korjaamista, jos NHL:n pelaajayhdistys voi sanella pelisääntöjä, Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteeri Harri Syväsalmi sanoo Ilta-Sanomien jutussa.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea tästä.