Entinen Leijona-hyökkääjä Olli Jokinen palaa NHL-seura Florida Panthersin organisaatioon harjoitusleiriä varten. 37-vuotias suomalaiskiekkoilija lopetti uransa taalaliigassa jo kaudella 2014-15 St Louis Bluesissa.

Panthers on kuitenkin pyytänyt Jokisen vetämään seuran syyskuun harjoituksia. Suomalaisen pestiin palkkasi seuran GM Tom Rowe. Floridan valmennustiimi ei voi ohjastaa joukkuetta ennen harjoitusleirin alkua, joten Jokinen vetää leiriä edeltävät aamuharjoitukset ensi maanantaista syyskuun 21. päivään saakka.

– On tärkeää, että Olli ymmärtää meidän haluavan entisiä pelaajiamme olemaan osana Florida Panthersin organisaatiota. Nämä miehet kävivät synkät päivät läpi ja synnyttivät nykyisen seuran. Emme halua kääntää selkäämme heille. Haluamme heidät peleihin ja tietävän, mitä olemme tekemässä, Rowe kertoi paikallislehti Sun Sentinelin haastattelussa.

– Olli sanoi rakastavansa vetää harjoituksia. On hienoa saada juuri uransa lopettanut modernin pelin tunteva pelaaja tähän. Hän tietää miten kaverit saadaan ylittämään itsensä. Tämä on voitollinen tilanne kaikille osapuolille.

Jokinen edusti Panthersia kausina 2000-2008 ja oli myös joukkueen kapteeni. Suomalainen on joukkueen kaikkien aikojen paras pistemies.