Rasmus Ristolaisen sopimuskuviot Buffalo Sabresin kanssa ovat olleet kesästä lähtien auki. 21-vuotiaalle Leijonien World Cup -puolustajalle on kesästä saakka povattu pitkää jatkosopimusta.

Kiekkoraamatuksi kutsutun The Hockey News -sivuston toimittaja Ryan Kennedy painottaa tuoreimmassa kirjoituksessaan Ristolaisen jatkosopimuksen tärkeyttä. 25 minuuttia viime kaudella ottelua kohden urakoinutta turkulaispuolustajaa verrataan yhtä tärkeäksi palaseksi joukkuettaan kuin Aaron Ekblad on Florida Panthersille. Kaksi vuotta Ristolaista nuoremmpi Ekblad kiinnitettiin hiljattain kahdeksan vuoden jättisopimuksella.

– Iso suomalaispoika pelasi hurjat 25:16 minuuttia ottelua kohden Buffalossa, melkein kolme minuuttia enemmän kuin Zach Bogosian. Ristolaisen 41 pistettä 82 otteluun myös olivat Sabresin pakiston korkeimpia määriä, vaikka puolet tulivatkin ylivoimalla. Ristolainen on todella hyvä ja hän tulee kehittymään samalla joukkueensa kanssa. Ekblad piti enemmän kiekkoa, mutta niin Pantherskin. Ristolainen taas pelasi vaikeampia minuutteja Buffalossa, sivusto kirjoitti.

Kennedyn mielestä Buffalon lukittava Ristolainen nyt itselleen. Toimittaja näkee suomalaisen Sabresin puolustuksen kulmakivenä, muttei usko hänen saavan Ekbladin kokoluokan sopimusta.

– Oletan Ristolaisen saavan pitkän sopimuksen. Loppujen lopuksi se tulee kuitenkin olemaan pienempi kuin Ekbladilla. On vaikea asettaa tarkaa hintalappua, mutta 5,4 miljoonaa euroa seitsemästä vuodesta voisi toimia. On hauska nähdä lopullinen summa, kun sopimus on tehty.