Edessä on suomalaisnäkökulmasta todella mielenkiintoinen NHL-kausi. World Cup antaa kiekkofaneille mahtavan lähtölaukauksen kauteen, mutta senkin jälkeen riittää jännitettävää.

Jesse Puljujärvi on yksi nimi, johon suomalaisten katseet tulevalla NHL-kaudella kohdistuvat. Kesän varaustilaisuuden nelosvaraus kiinnostaa tietenkin myös Pohjois-Amerikassa. Arviot Puljujärven debyyttikauden sujumisesta vaihtelevat.

Edmonton Oilersin toimintaa tarkasti seuraavalla Oilers Nation -sivustolla kirjoitetaan, että joukkueen 23 NHL-paikasta 17 on täysin varmasti täytetty. Puljujärvi kuuluu lopuista kuudesta NHL-paikasta taistelevien pelaajien joukkoon. Paikkaa ylhäällä pidetään kuitenkin melko todennäköisenä.

Sportsnetin toimittaja Eric Engelsin arvio nuorten maailmanmestarin ensimmäisestä kaudesta on vielä ruusuisempi. Toimittaja ennakoi artikkelissaan Puljujärven seurakaverin Connor McDavidin voittavan ensi kaudella NHL:n pistepörssin. Tulitukea hän tulee mahdollisesti saamaan Puljujärveltä, mikä tarkoittaisi Puljujärven pelaamista joukkueen kärkiketjuissa.

– McDavid pelasi viime kaudella vain 45 peliä, mutta onnistui tekemään 48 tehopistettä. Hänellä oli vierellään sellaiset nimet kuin Benoit Pouliot ja Nail Yakupov.

– Nyt hän pelaa todennäköisesti Milan Lucicin kanssa. Hän voi saada vierelleen myös Puljujärven, toimittaja kirjoittaa.