Suomella on monta haastetta pian alkavassa World Cupissa. Yksi niistä liittyy kaukalon kokoon.

Kanadassa pelataan huomattavasti pienemmässä kaukalossa, kuin mihin Euroopassa on totuttu. Pienessä askissa erilaiset asiat korostuvat.

– Pienessä kaukalossa laitojen lähellä pelaaminen ja maalinedustat ovat aivan eri sfääreissä kuin eurooppalaisessa kaukalossa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo Radio Rockin Total Hockey Forever -ohjelmassa.

– (Maalinedustoilla) se voittaminen kuitenkin tapahtuu. Näissä ne nikkarit (kanadalaiset) ja NHL-pelaajat ovat (vahvoja). Mailavoima, laitojen lähellä, pienet asiat.

– Saadaanko me kiekot kiinni, kun se tulee rännistä? Ettei meillä mene keskittyminen siihen, että jääkö se mun lapaan. Siinä pitää jo katsoa toista. Se nousee arvoon arvaamattomaan.

Marjamäen mukaan on myös tärkeää, että hyökkäyspäässä maalille saadaan miestä. Kiekko kun menee yhä useammin kimmokkeen kautta maaliin.

– Sinne mennään sinne maalille, ja sitten se (kiekko) osuu jotain toppahousuun ja menee maaliin. Se ymmärrys, että ei siellä mitään nättejä maaleja tehdä.

– Ison jään peliä ei ole ollenkaan. Olisi pirun hienoa, kun se (peli-)väline kävisi välillä keskellä kenttää, niin olisi parempi jatkaa hyökkäyspeliä. Tuolla (pienessä kaukalossa) se aika harvoin käy keskellä kenttää.