CBC Sports spekuloi analyysissään, saadaanko NHL-pelaajat mukaan vuoden 2018 Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaisiin. NHL-miehet pelaavat syyskuun 17. päivä käynnistyvässä World Cupissa, joten osallistuminen seuraaviin talviolympialaisiin ei suinkaan ole kirkossa kuulutettu.

Arvuuttelu NHL:n osallisuudesta alkoi jo Sochin olympialaisissa talvella 2014. NHL-komissaari Gary Bettman vihjaili viime keväänä, että NHL ei päästäisi pelaajiaan kisoihin. Kyse on yksinkertaisesti rahasta: Bettman ei ole tyytyväinen siihen, että Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on vähentänyt rahoitustaan.

NHL-ammattilaisten mukaan tulemista puoltaa kuitenkin pelaajien halu mitellä kansainvälisestä paremmuudesta. Pitää myös muistaa, että kaikki maailman parhaat jääkiekkoilijat ovat olleet mukana olympialaisissa vuoden 1998 Naganon kisoista lähtien. Asia on siis järjestettävissä, vaikka NHL:ää ei suljetakaan kolmeksi viikoksi sormia napsauttamalla.

Aikaa on onneksi vielä runsaasti. Sochiin ja vuoden 2006 Torinon kisoihin NHL sitoutui osallistumaan vasta edeltävänä kesänä, CBC Sportsin analyysissä huomautetaan.