Patrik Laine löi itsensä vasta alkuvuodesta läpi. Ensin 18-vuotias laituri loisti alle 20-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueessa. Myöhemmin keväällä tamperelainen voitti Suomen mestaruuden Tapparassa ja MM-hopeaa Leijonissa.

Puolentoista viikon päästä alkavassa World Cupissa Laineelle on pedattu ykköskentän avainrooli Suomen ryhmässä. Legendaarisimpien Leijona-pelaajien joukkoon kuuluva Teemu Selänne näkee nuorukaisen suuren vastuun hyvänä asiana.

– Laineella on joukkueen paras laukaus ja hän voi tehdä sillä paljon tuhoa. Mielestäni on todella tärkeää, että he käyttävät sen hyväksi, Selänne kertoi kanadalaismedia Sportsnetin haastattelussa.

Laine pelaa World Cupissa MM-kisoista tutussa ketjussa Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen vierellään. Selänteen mielestä pelintekijäkaksikko istuu loistavasti MM-kisoissa seitsemän osumaa laukoneen maalipyssyn vierelle.

– Barkov ja Jokinen lukevat molemmat hyvin peliä. Näin Patrik tietää aina, milloin kiekko tulee kohdalle.

Suomi pelaa World Cupissa avausottelunsa Pohjois-Amerikan joukkuetta vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 18. syyskuuta.