Odotukset Patrik Laineen kohdalla ovat korkealla, kun 18-vuotias laituri aloittaa kuukauden päästä tulokaskautensa Winnipeg Jetsin riveissä. Suomalaishyökkääjä valittiin Venäjän MM-turnauksen kisahistorian nuorimmaksi arvokkaimmaksi pelaajaksi ja alkuvuodesta huippulupaus oli avainroolissa Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueessa.

Leijona-legenda Teemu Selänne uskoo Laineen tulokaskauden vastaavan hänen omaansa. Entinen huippuhyökkääjä aloitti NHL-uransa kaudella 1992-93 juurikin Jetsistä.

– Voi pojat hänellä tulee olemaan paineita. Näen hänen ensimmäisessä vuodessaan paljon samaa kuin omassani. Peli on kuitenkin muuttunut niistä ajoista. Se oli avoimempaa ja hyökkäävämpää. Tänä päivänä nuoret ovat valmiimpia. Uskon Laineen lyövän heti läpi. Hän saa kaikki työkalut siihen. Hyvät pelaajat rinnalle ja paljon ylivoima-aikaa, Selänne kertoi kanadalaismedia Sportsnetin haastattelussa.

Laineesta on noussut Suomessa alle vuodessa ilmiö. Nuorukainen keikkuu jokaisessa lehtiotsikossa ja kaikki tunnistavat tamperelaisen kadulla. Selänne ennakoi, että Winnipegissä yksityisyydestä lähtevät viimeisetkin rippeet.

– Onneksi hän ei asu Helsingissä. Näin hän voi olla edelleen normaali nuori poika. Winnipegiin mennessä Laineen on kuitenkin tajuttava, ettei yksityisyyttä enää ole. Hänen pitää vain nauttia siitä ja olla oma itsensä. Niin se toimii.