Paljon puhutaan Patrik Laineesta. Jos ei puhuta laineesta, puhutaan Aleksander Barkovista tai Mikko Koivusta.

Toki edellä mainituilla pelaajilla on iso vastuu Leijonien hyökkäyspään tehoista. Toisaalta myös vastustajien pitäminen nollilla on tärkeää, niin tasaviisikoin kuin alivoimalla. Matti ”Hakki” Hagman uskoo, että nelosketjusta löytyy tarvittavaa osaamista nimenomaan alivoimapelaamiseen.

– Uskon, että parivaljakko Erik Haula-Leo Komarov on meidän ykkösalivoimakaksikkomme, Hakki sanoo Leijonat.comin haastattelussa.

– Haula on parantanut koko ajan, mitä enemmän on Minnesotassa saanut vastuuta. On erittäin nopeana luistelijana arvokas alivoimapelaaja.

– Ja kaikkihan tietävät Komarovin, minkälainen koiranleuka hän on, työntää nokkansa joka paikkaan.

”NHL-meriiteillä ei pitäisi olla merkitystä”

Harjoitusten perusteella Haula ja Komarov pelaavat nelosketjussa yhdessä Lauri Korpikosken kanssa. Hakin mielestä Korpikosken voisi korvata Jussi Jokisella, mikäli Sebastian Aho halutaan nostaa pelaavaan kokoonpanoon.

– Viime keväänä ihastuin Sebastian Ahoon. Hänestä voi tulla arvokas äijä siinä Jokisen paikalla. Sieltä voi ottaa Jokisen alempiin ketjuihin, vaikka neloseen Lauri Korpikosken paikalle. Ahoa ei voi neloseen laittaa missään tapauksessa.

Hakki epäilee, että Korpikosken kohdalla NHL-status painaa jonkin verran.

– Siinä on ehkä ajateltu, että Korpikoskella on muutama NHL-kausi takana, vaikka niillä NHL-meriiteillä ei pitäisi olla mitään merkitystä. Niin se vain kuitenkin tässä Suomen maassa menee, että jos on useita pelejä (NHL:ssä), on hierarkiassa ylempänä.