Teemu Selänteen huikea ura Suomen maajoukkueessa päättyi olympialaisiin kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen hän on ottanut hieman etäisyyttä jääkiekkoon. Nyt hän on kuitenkin taas Leijonien mukana, kun Suomi pelaa World Cup -turnauksessa – tällä kertaa ei pelaajana, vaan neuvonantajana.

NHL.comille antamassaan haastattelussa Selänne kertoo nykyisen tehtävän olevan hänelle juuri sopiva.

– On ollut hauskaa. Mielestäni oli hyvä hetki palata takaisin jääkiekon pariin. En usko olevani valmis sitoutumaan jokapäiväisesti. Tämä on itse asiassa täydellistä. Voin olla mukana kuukauden, minkä jälkeen voin miettiä asiaa uudelleen ja arvioida, kuinka paljon ajastani haluan viettää jääkiekon parissa ja mitä haluan tehdä. Olen innoissani.

Vanhat pelikaverit myös mukana

Selänteen lisäksi World Cupissa Suomen joukkueen apuna on muitakin pitkäaikaisia Leijona-pelaajia: Jere Lehtinen, Saku Koivu, Teppo Numminen ja Kimmo Timonen. Selänne nauttii vanhojen pelikaverien kanssa työskentelystä.

– On selvää, että täällä on mukana paljon kavereita, joiden kanssa pelasin, ja nyt olemme samassa veneessä, joten se on aika hauskaa.

– Aloitin maajoukkueurani vuonna 1989, ja se loppui vuonna 2014. Se oli siis pitkä aika, ja nyt on uusi sukupolvi. Se, että voimme olla yhä osa tätä (maajoukkuetta), on meillekin erityistä.