Leijonat kohtaa tänä iltana World Cupin esiottelussa rakkaan länsinaapurimme Ruotsin. Vaikka ottelussa ei ole turnausmenestyksen kannalta mitään panosta, kyse on tärkeästä valmistautumisesta. Suomen kohdalla esiottelut antavat osviittaa esimerkiksi maalivahtivalinnasta.

Ruotsia vastaan puolustuksen ja maalivahtipelin olisi syytä toimia moitteettomasti, sillä vaarallisten hyökkääjien lisäksi Tre Kronorin paidassa viilettää Erik Karlsson, yksi kiekkomaailman tulivoimaisimmista puolustajista.

Karlsson teki edellisessä ottelussaan Hartwall Arenalla tuhoisaa jälkeä. Jokereiden paidassa pelannut puolustaja mätti paikalliskamppailussa HIFK:ta vastaan hurjat tehot 1+5, jotka siivittivät hänet SM-Liigan puolustajien pistepörssin voittoon työsulkukaudella 2012-13. Kaikkiaan Karlsson iski 30 ottelussa hurjat tehopisteet 9+25=34.

– On vaikea unohtaa sitä. Se oli heti joulun jälkeen, erittäin spesiaali päivä, Karlsson muisteli ikimuistoista iltapuhdettaan Iltalehdelle.

Suomen ja Ruotsin ottelu alkaa klo 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Neloselta ja Viasatilta.