NHL:ssä viime kaudella käyttöön otettu valmentajan haasto-oikeus nähdään myös reilun viikon päästä alkavassa World Cupissa. Taalaliigassa mahdollisuutta on sekä kritisoitu että kiitelty.

Käytännössä kyse on tuomarivirheiden minimoimisesta. Joukkueiden valmentajilla on oikeus haastaa tuomarin tuomio epäselvissä tilanteissa, esimerkiksi maalivahdin häirintätilanteissa tai paitsiovihellyksissä. Tällöin tuomio tarkistetaan videonauhalta. Haasto-oikeutta käyttävällä joukkueella tulee kuitenkin olla aikalisä käytettävissään. Mikäli haasto ei mene läpi, joukkue menettää myös aikalisän.

Haasto-oikeuden myötä pelistä on tullut NHL:ssä tietyllä tapaa oikeudenmukaisempaa, sillä inhimillisiä virheitä on saatu kitkettyä pois. Toisaalta sääntöä on myös käytetty väärin aikalisän korvikkeena – haastamalla esimerkiksi päivänselvän maalin joukkue saa itselleen aikalisää pidemmän lepotauon.

Lähteet: nbcsports.com, kiekko247.com