Suomi pelasi viime yönä viimeisen World Cupiin valmistavan harjoitusottelun, josta tuloksena oli tappio Yhdysvalloille 2-3-lukemin. Ruotsalaisen Aftonbladet-lehden Mats Wennerholmin mukaan Suomelle jäi pelistä vielä reilusti parannettavaa.

– Yhdysvallat näytti leikittelevän yön ottelussa Suomea vastaan. En muista, milloin olisin nähnyt Suomen yhtä altavastaajana kuin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, Wennerholm kirjoittaa.

Wennerholm antaa kirjoituksessaan tunnustusta maalihanansa auki saaneelle Patrik Laineelle ja Suomen maalilla torjuneelle Pekka Rinteelle. Yleisarvio Suomen joukkueesta on kuitenkin tyly.

– Jos he eivät aloita otteluja paremmin kuin nyt, on minun vaikea nähdä, että he voittaisivat yhtään ottelua alkulohkossa.

Kestääkö Suomen puolustus?

Suomen pelit World Cupissa alkavat ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ottelulla hyökkäysvoimaista Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Wennerholmin mielestä Leijonien on saatava siihen mennessä puolustuksensa kuntoon.

– Patrik Laine lupasi, että Suomi on valmis, kun kiekko tippuu jäähän sunnuntaina. Toivon sitä todella – heidän vuokseen. Muutoin he saattavat olla pinteessä jo ensimmäisen ottelun jälkeen, Wennerholm päättää kirjoituksensa.

Wennerholmin kommenteista uutisoi ensimmäisenä Suomessa Yle.