Sebastian Aho: ”Pakko antaa erityismaininta Laineen vasemmalle jalalle – sitä ei ole”

Leijonien treenit ovat päättyneet. 19-vuotias Sebastian Aho on vaihtanut päälle maajoukkueen pitkähihaisen verryttelypaidan ja nappaa tottuneesti käytävältä käteensä jalkapallon, johon on tussattu teksti FIN.

Leijonat.com puolestaan nappaa saman tien kiinni Ahosta futisaiheisella kysymyksellä.

Kuinka olennaisena osana jalkapallo kuuluu lätkäjätkien lämmittelyrutiineihin?

– Osalla pelaajista kuuluu, ja itse tykkään kyllä. Se on pieni osa lämmön ottamista, mutta se on kivaa, siinä saa pientä kisailua aikaan ennen peliä.

Missä pallon kanssa käytännössä höntsätään, sisällä vai ulkona? 

– Vähän riipppu kelistä, mutta yleensä ulkona. Ainakin [kultajuhliin tammikuussa päättyneissä] kaksikymppisten kisoissa oltiin tuossa pihalla heti oven takana, Aho viittaa Hartwall Arenan takaovelle.

Erottuuko Leijonista joku, kenellä pallo pysyy erityisesti hallussa?

– Aika moni on suht palloilulahjakkaita, että kyllä jokainen osaa ainakin vähän sinnepäin potkia. Mutta pakko antaa kyllä erityismaininta [Patrik] Laineen vasemalle jalalle, koska sitä ei ole, Aho virnistää.

Tämä väite on pakko tarkistaa suoraan ”syytetyltä”.

Patrik Laine, pitääkö moinen syytös paikkansa?

– Kyllä se aika lailla pitää. Kyllä mä aika paljon parempi olen lätkässä kuin futiksessa. Onhan se vasuri tossa, mutta ei sillä kyllä futiksessa mitään tee. Mutta ei se Ahokaan mikään Messi ole, kyllä sielläkin heikkouksia löytyy, Laine kuittaa.

Peliälyltään superlahjakkaaksi kehuttu Aho on pokannut lyhyellä urallaan 20-vuotiaiden MM-kullan lisäksi Suomen mestaruuden sekä MM-hopeaa niin miehissä kuin 18-vuotiaissa.

Nyt kopissa on paljon myös konkariosastoa. Millainen ilmapiiri Leijonien kopissa on, kuka on eniten äänessä?

– Late [päävalmentaja Lauri Marjamäki] kertoo paljon pelillisiä juttuja, mutta siellä keskustellaan paljon siitä, miten tietyt tilanteet pelataan. Se on hyvä merkki, että kaikki välitetään ja halutaan kehittää peliä, Aho kertoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.