Suomi on ollut Venäjälle vaikea vastus viime vuosien arvokisoissa. Karvaimpina venäläisten mielissä lienevät tappiot olympialaisista 2014 ja tämän vuoden MM-kisoista – molemmat kun järjestettiin Venäjällä.

Patrik Laine on ollut mukana kaatamassa Venäjää tänä vuonna sekä nuorten MM-finaalissa että MM-kisojen välierässä. Hänen mukaansa Suomen vahvuus on sen joukkuepelaaminen.

– Pelaamme kyllä hyvin heitä vastaan. Ehkä se johtuu siitä, että me pelaamme enemmän joukkueena, kun taas venäläiset yksittäisinä pelaajina – vaikkakin hyvin kovaa. Mielestäni se on tärkein syy sille, miksi olemme voittaneet Venäjän viime vuosina, Laine sanoo Sport-Ekspress-lehden haastattelussa.

Suomen pelit World Cupissa päättyvät tänään nimenomaan ottelulla Venäjää vastaan. Laine ei halua miettiä menneitä pelejä, kun kiekko tippuu jäähän tänä iltana.

– Edellisvuosien peleillä ei ole mitään väliä, kun me menemme nyt jäälle. Tällä hetkellä kaikki alkaa uudelleen ja nollasta. Molemmilla joukkueilla on yhtä suuret mahdollisuudet voittoon.