Thehockeywriters.com pohtii, kuinka suomalaispuolustaja Olli Määttä on toipunut urallaan kokemistaan loukkaantumisista. Tuorein tälli tuli viime keväänä, kun Washingtonin Brooks Orpik taklasi Määttää päähän. Määtän loukkaantumishistoria on jo 22-vuotiaana paljon pidempi kuin monella NHL-veteraanilla.

World Cupissa suomalaispakin luistelu oli vaivalloista, ja nopeat käännökset näyttivät tuottavan hänelle hankaluuksia. Kaikkiaan esitys jätti toivomisen varaa. NHL-kauden alun lähestyessä kone olisi kuitenkin saatava käyntiin. Määtän paluu pelikuntoon on yksi mielenkiintoisimpia teemoja Pittsburghin training campin seuraamisessa.

Mitä Penguins aikoo tehdä Määtän suhteen, jos peli ei lähde rullaamaan? Mahdollisesta treidaamisesta Winnipegissä lähtökuopissa olevaan Jakob Troubaan on liikkunut huhuja, mutta Trouban palkkapyyntö lienee liian korkea Penguinsille. Toisaalta Winnipeg saattaa epäröidä kauppaa Määtän terveysongelmien takia.

Varmoja vastauksia ei tässä vaiheessa vielä ole. Pittsburghin ja Määtän kannalta olisi parasta, että puolustaja löytäisi vanhan pelivireensä, kun NHL-kausi pyörähtää käyntiin parin viikon päästä.