Viime kaudella SHL-kaukaloissa ihastuttanut Artturi Lehkonen on onnistunut vakuuttamaan myös NHL-seura Montreal Canadiensin valmennuksen. Liigan alku lähenee kovaa vauhtia ja suomalaishyökkääjä on yhä edelleen seuran kokoonpanossa. Canadiens kohtaa tulevana yönä viimeisessä harjoitusottelussaan verivihollisen, Toronto Maple Leafsin.

-Hän tekee paljon hyviä asioita. Viime ottelussa hänen esityksensä olivat hyviä ja oli erinomaista hänen itseluottamuksensa suhteen, että hän sai tehtyä maalin. En voi kuitenkaan arvostella pelaajia maalien ja syöttöjen perusteella, vaan siten, että miten he pelaavat, Canadiensin päävalmentajana toimiva Michel Therrien kertoi Montreal Gazettelle.

– Hänen peliälynsä on hyvällä tasolla – hän ymmärtää paljon pelistä. Hänellä on taitoa, nopeutta ja hän saa asioita aikaiseksi. Tähän mennessä olemme todella pitäneet siitä, mitä hän on tuonut joukkueeseemme.

Lehkonen on päässyt pelaamaan harjoituskaudella kahden tähtipelaajan, Alexander Radulovin ja Tomas Plekanecin kanssa.

– He ovat maailmanluokan pelaajia, Lehkonen kertoi.

– Sinun on oltava kaukalossa kokoajan hereillä, sillä et koskaan tiedä milloin tulet saamaan kiekon. He vain löytävät sinut.