Suomalainen Tuukka Rask on toiminut Boston Bruinsin kiistattomana ykkösvahtina viimeiset neljä kautta, eikä tähän näytä tulevan muutosta vielä pitkään aikaan. Bruinsin kakkosena tulee ensi kaudella toimimaan paluumuuttaja Anton Khudobin, eikä hänestä ole Raskille todelliseksi haastajaksi.

Rask pelasi viime kaudella 64 ottelua, mikä on kenelle tahansa maalivahdille iso määrä. Suomalainen kuitenkin koki, että menneen sesongin pelimäärä ei ollut liian suuri.

– Pelimääräni viime kaudella ei todellakaan tuntunut noin suurelta, Rask kertoi Boston Globille.

– Sain taukoja silloin kun koin tarvitsevani niitä. Tunsin oloni tuoreeksi koko vuoden ajan ja se oli myös tavoitteena. Tätä kaikki myös haluavat.

Raskin pelimäärä tulee olemaan myös tulevalla kaudella samaa luokkaa, ellei matkan varrella satu loukkaantumisia. Savonlinnasta kotoisin oleva veräjänvartija uskoo pelaavansa ensi sesongin aikana minimissään 55, korkeintaan jopa 75 ottelua.

– Se riippuu täysin siitä, minkälaisia pelejä ne tulevat olemaan. Tai siitä, kuinka paljon kulutat itseäsi fyysisesti ja henkisesti. Monet aloittavat maalivahdit pelaavat kauden aikana 55-75 ottelua, joten tulen pelaamaan luultavasti saman määrän. Ei ole kuitenkaan olemassa varsinaista lukua. Niin kauan kun tunnen oloni tuoreeksi ja hyväksi, minkä lisäksi esitykseni maalilla ovat hyviä, pelaan niin monta peliä kuin vain mahdollista.