Yhdysvaltalainen USA Today on listannut tulevan kauden 15 parasta NHL-tulokasta. Listan kärki on suomalaisittain komeaa luettavaa, sillä ykkössijalla komeilee Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, Patrik Laineen ollessa listauksen kolmas. Viime kesän ykkösvaraus Auston Matthews on sivuston mukaan NHL:n toiseksi paras tulokas.

Aho on tehnyt itsestään todellisen lupauksen viimeisen muutaman kauden aikana. Hän on voittanut tämän aikajakson aikana sekä Liigan mestaruuden että myös alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. 19-vuotias suomalaishyökkääjä kuului Leijonien kokoonpanoon äskettäin päättyneessä World Cupissa.

Ahon todellinen läpimurto nähtiin viime kaudella, kun hän teki Oulun Kärpissä 45 runkosarjaotteluun 20 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä. Komeat esitykset jatkuivat myös kevään pudotuspeleissä, kun 14 kamppailua tuottivat tehot 4+11.

Hurricanesin harjoitusleirillä Aho on pelannut viime aikoina yhdessä Elias Lindholmin ja Teuvo Teräväisen kanssa, ja esitykset ovat olleet vakuuttavia. Seuran GM:nä toimiva Ron Francis onkin pitänyt Ahon tekemisestä – täysin syystä.

– Hän ei pidä itsestään suurta meteliä ja ottaa asiat tosissaan. Hän tekee juuri sen, mitä hänen pitääkin tehdä, Francis luonnehti.

Ahon ja Laineen lisäksi listauksessa nähtiin suomalaisväriä Jesse Puljujärven ansiosta, joka löytyi sijalta 15.