Se kaikkein kovin hehkutus katosi Jesse Puljujärven ympäriltä, kun hän putosi lopulta NHL:n kesän varaustilaisuudessa nelossijalle. Alun alkaen ”Puljun” piti olla se kaveri, joka haastaa Auston Matthewsin, mutta lopulta haastajaksi nousikin Patrik Laine.

Ajoittain Puljun kohdalla on tuntunut jopa siltä, kuin media olisi unohtanut hänet. Otsikot kertovat ”Laine sitä” ja ”Sebastian Aho tätä”, mutta Edmonton Oilersin kultakimpaleesta ei juurikaan puhuta.

Puljujärvi putosi NHL:n varaustilaisuudessa yllättäen neljänneksi. Kuva: Getty Images

Vielä ihmeellisemmäksi edellä mainitun hiljaiselon tekee se, että harjoitusotteluiden perusteella juuri Puljujärvi näyttäisi olevan ”PAhoLaine” -kolmikosta se kaikkein valmein kaveri.

Leijonat.comin toimitus arvioi suurimpien suomalaislupausten ensimmäiset NHL-kaudet. Patrik Laineen kausi on jo arvioitu – nyt on Jesse Puljujärven vuoro.

Kauppatavarat pois tieltä...

Pohjoisamerikkalaiset mediat spekuloivat vielä vajaa viikko sitten, että Puljujärvi saattaisi aloittaa kautensa AHL:n puolella. Kyse oli enemmänkin seuran sisäiseen filosofiaan liittyvästä näkemyksestä, sillä historia kertoo Oilersin hätäilleen liiaksi lupaustensa kanssa.

Pohdinta loppui kuitenkin kuin seinään, kun kanadalaisseura kauppasi koko vuoden 2012 varaustilaisuuden ykkösnimen, Nail Yakupovin, St. Louis Bluesiin. Yakupov nimittäin pelasi samalla pelipaikalla kuin Puljujärvi, joten hänen kauppaaminen oli suora osoitus siitä, että Puljujärven halutaan pelaavan nimenomaan NHL:ssä.

Näillä näkymin 18-vuotiasta suomalaishyökkääjää ollaan istuttamassa todellisen huippukauden viime vuonna pelanneen Leon Draisaitlin rinnalle. Kolmantena lenkkinä vitjassa näyttäisi olevan kaksikkoa selvästi kokeneempi Benoit Pouliot. Niinpä Puljujärvellä on täydet mahdollisuudet lyödä itsensä välittömästi NHL-kaukaloissa läpi, joukkueensa kakkosketjussa.

Puljujärvelle on raivattu tilaa Edmonton Oilersin kokoonpanosta. Kuva: Getty Images

Ennuste tehopisteistä

Puljujärvi tulee viettämään, ilman täydellistä kyykkäämistä, valtaosan kaudestaan NHL:ssä ja ainakaan tällä hetkellä AHL-visiittiä ei ole näköpiirissä. Se antaa hänelle täydet mahdollisuudet todelliseen huippukauteen, ja kun tässä nyt on tarkoituksena esitellä tarkka pistelukema, niin tältä suunnalta irtoaa seuraavanlainen arvio:

Ottelumäärä: 65-75 NHL-runkosarjaottelua
Tehopisteet: 19 maalia + 26 syöttöä