Edmonton Oilersin viime kesän ykkösvaraus Jesse Puljujärvi taistelee yhä kynsin ja hampain NHL-paikasta ensi kaudelle. Tällä hetkellä kaikki vaikuttaa siltä osin hyvälle, että Oilers on trimmannut kesän aikana laituriosastoaan, sillä se on kaupannut Taylor Hallin ja Nail Yakupovin toisaalle.

Oilersin päävalmentajana toimiva Todd McLellan ei osaa kuitenkaan sanoa vielä juuta eikä jaata Puljujärven ensi kaudesta. Esitykset ovat ajoittain olleet todella vakuuttavia, mutta eivät kuitenkaan aina.

– Hänellä on ollut todella hyviä päiviä ja myös kohtalaisia päiviä. Mutta yleensä 18-vuotiaana asiat tuppaavat menemään näin, McLellan kertoi Edmonton Journalille.

McLellan on kuitenkin sitä mieltä, että Puljujärven hyökkäyspään talenttia ei kannata missään nimessä heittää hukkaan.

– Emme halua muuttaa potentiaalista maalintekijää taklaavaksi ja laukauksia blokkaavaksi työmyyräksi. Jesse ei ole täällä sen takia.

NHL-paikka jo varma?

McLellanin kommenteista saa vahvan tuntemuksen, että Puljujärvi pääsee aloittamaan kautensa NHL:stä. Siellä hän pääsee pelaamaan ainakin yhdeksän ottelun ajan, mutta koska hänen tulokassopimuksensa astuu voimaan 10 kamppailun jälkeen, ei ensimmäisellä kaudella ole välttämättä enempää luvassa.

– Me emme olleet epäileväisiä Connor McDavidin suhteen, mutta Jessen kanssa tilanne on eri. Haluamme antaa hänelle aikaa ja katsoa mihin hänestä on. Jos homma ei toimi, hänet voidaan lähettää AHL:ään.