Detroit Red Wings asetti suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkisen eilen waiver-listalle, josta mikä tahansa seura voi poimia hänet ilmaiseksi.

Taustalla oli luonnollisesti päätös lähettää Pulkkinen AHL:ään, ja koska Red Wings -laiturilla on yksisuuntainen pelaajasopimus, täytyy hänen ennen AHL-komennustaan läpäistä waiver-lista.

Kun uutinen Pulkkisen päätymisestä kyseiselle listalle tuli julki, somessa käynnistyi valtaisa mellakka nuoren laiturin kohtalosta. Pääasiassa ratkaisua pidettiin tyhmänä Red Wingsin osalta, koska todennäköisesti jokin muu NHL-seura tulee hänet listalta poimimaan.

Karmaiseva virhe

Viimeisimpien tietojen myötä Red Wings, ja sen toimitusjohtaja Ken Holland, näyttävät kuitenkin entistä typerämmiltä. Seura nimittäin päätti lähettää Anthony Manthan AHL:ään ja samanaikaisesti puolustaja Niklas Kronwall lisättiin pitkäaikaistoipilaiden listalle, kertoo NHL.com.

Näin ollen seuran ei olisi tarvinnut trimmata Pulkkista ulos kokoonpanostaan, sillä joukkueen kokoonpanossa saa olla enintään 23 pelaajaa ja nyt niitä on Red Wingsillä 22. Pulkkinen olisi siis mahtunut tuohon listaan.

Tällä hetkellä siis näyttää siltä, että Red Wings ei menetä Pulkkista pelkästään ilmaiseksi, vaan ennen kaikkea oman täydellisen huolimattomuutensa seurauksena.