Suomalaispuolustaja Markus Nutivaara järjesti ehdottomasti kovimman suomalaispaukun, mitä tulee NHL-joukkueiden kauden aloituskokoonpanoihin.

Hänen edustamansa Columbus Blue Jackets on nimittäin päättänyt lähteä uuteen kauteen todella nuoren puolustuksen voimin, ja myös Nutivaara tulee olemaan osa tätä kokonaisuutta.

– Nutivaara on kaveri, joka pelasi viime kaudella Euroopassa, joten oli mielenkiintoista nähdä, miten hän sopeutuu pieneen kaukaloon ja erilaiseen ympäristöön. Hän teki kuitenkin näiden suhteen hyvää työtä, eikä hän epäröi pelata vahvuuksillaan, seuran GM Jarmo Kekäläinen kertoi seuran verkkosivuilla.

– Hän on ollut todella itsevarma koko harjoitusleirin ajan ja me myös haluamme, että hän pelaa tällä tavalla. Hän lähtee tukemaan hyökkäyksiä eikä pelkää virheitä.

22-vuotias suomalaispuolustaja on Blue Jacketsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2015. Hän edusti vielä viime kaudella Oulun Kärppiä, minkä riveissä hän teki 50 runkosarjaotteluun tehot 6+16.

NHL:n yksi nuorimpia puolustuksia

Blue Jackets lähtee kauteen, kuten jo yllä mainittu, todella nuorella puolustuksella. Nutivaaran lisäksi seuran takalinjoilla tulevat aloittamaan 22-vuotias Seth Jones, 23-vuotias Ryan Murray sekä vasta 19-vuotias Zach Werenski, joka on Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2015.

Blue Jackets aloittaa kautensa perjantain ja lauantain välisenä yönä kotiottelulla San Jose Sharksia vastaan.