Matti Hagman toimi nuoren Kurrin mentorina – ”Minun ei aluksi pitänyt tulla tänne”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen jääkiekkomaailma pysähtyi eilen, kun se sai kuulla kiekkolegenda Matti Hagmanin poismenosta. 61-vuotiaana menehtynyt Hagman on yksi suomalaisista urheilusuuruuksista, sillä hän avasi meille ovet NHL-kaukaloihin.

Hagman oli nimittäin ensimmäinen suomalainen, joka pelasi taalakaukaloissa. Hänet varattiin liigaan Boston Bruinsin toimesta vuonna 1975 ja mies teki NHL-debyyttinsä kaudella 1976-77.

Keskushyökkääjän paikalla kiekkoillut legenda oli myös suuri – oikeastaan ainoa – syy siihen, miksi Jari Kurri päätti suunnata NHL-uransa alussa juuri Edmonton Oilersiin. Hagman kiekkoili seuran riveissä vuodet 1980-82, kun taasen Kurri aloitti oman uransa taalajäillä vuonna 1980.

– Minun ei pitänyt aluksi tulla Edmontoniin, sillä luulin olevani tänne liian nuori. Yhtenä päivänä tapasin kuitenkin Matin paloaseman edessä missä hän työskenteli, ja päätin lopulta tulla tänne, koska myös Matti olisi täällä, Kurri kertoi Edmonton Sunille.

Uskomaton peliäly

Kurri siis näki lähietäisyydeltä, mihin kaikkeen Hagman oli kykeneväinen.

– Matin peliäly oli uskomaton. Hän ei ollut loistava laukoja, mutta hänen syöttönsä oli erinomainen ja hän halusi luoda ketjukavereilleen paikkoja. Mark Messier teki 50 maalia sillä kaudella (1981-82), kun hän pelasi Matin kanssa.

 


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!