Vaikka Florida Panthers aloitti NHL-kauden 2016-17 voitolla, piti ilta itsessään sisällään paljon surua, kuten myös yliluonnollista.

Kun Panthers käynnisti viime yönä kautensa kotiottelulla New Jersey Devilsiä vastaan, oli yleisö täynnä numerolla 16 varustettuja pelipaitoja.

Kunnioitusta yli lajirajojen

Kyse ei ollut kuitenkaan siitä, että Aleksander Barkovin fanittaminen olisi floridalaisen auringonpistoksen seurauksena lähtenyt täysin käsistä, vaan kyse oli kunnioituksesta yli lajirajojen.

Miami Marlinsin – siis MLB:ssä pelaavan baseball-joukkueen – ehdottomiin tähtipelaajiin lukeutunut Jose Fernandez oli nimittäin menehtynyt traagisessa veneonnettomuudessa Miami Beachilla.

Fernandez kantoi Marlinsissa pelinumeroa 16, aivan kuten Barkov Panthersissa. Sinällään olikin uskomatonta, että juuri suomalaishyökkääjä iski pelinumero 16 selässään ottelun voittomaalin jatkoajalla, ja lisäksi myös syötti ensimmäisen osumansa.

– Jotain erityislaatuista tässä oli ilmassa. Ehkä jopa yliluonnollista, kun numero 16 ratkaisi tämän ottelun, Barkovin seuratoveri Michael Matheson, joka syötti ratkaisuosuman, pohti tunteikkaana CBS New Yorkille.