Rasmus Ristolaisella huima alkukausi – koko NHL:n tehokkain ylivoimapelaaja

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen solmi joukkueensa Buffalo Sabresin kanssa jatkosopimuksen vasta aivan kauden kynnyksellä.

Vielä päivä ennen jatkopahvin syntyä, tilanne näytti vahvasti siltä, että Ristolaista ei kauden avauskoitoksissa nähdä. Yhteisymmärrys pitkästä sopimuksesta löytyi kuitenkin kreivin aikaan, sillä 21-vuotias suomalainen on ollut alkukaudesta kerrassaan loistavassa vireessä.

NHL-kauden ensimmäisessä ottelussaan hän syötti joukkueensa ainoan osuman ylivoimalla Montreal Canadiensia vastaan. Viime yönä Sabres puolestaan otti kauden avausvoittonsa Edmonton Oilersista ja Ristolainen syötti 6-2-voitossa huimat kolme maalia.

Ylivoimatilanteiden erikoismies

Ristolainen oli ottelun ratkaisseen kolmannen osuman lisäksi syöttäjänä myös joukkueensa toisessa ja kuudennessa osumassa, mitkä molemmat syntyivät ylivoimalla.

TPS-kasvatilla on nyt siis kahden pelatun ottelun jälkeen kasassa tehot 0+4. Syöttöpisteistä kolme on syntynyt ylivoimalla. Ylivoimapisteissä mitattuna hän jakaakin tällä hetkellä koko NHL:n ykkössijan Ryan Johansenin, Vladimir Tarasenkon, Kevin Shattenkirkin ja Paul Stastnyn kanssa.

Lisäksi Ristolainen on myös NHL:n tehokkain puolustaja, yhdessä Erik Karlssonin kanssa.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta