New York Rangersin suomalaisvahti Antti Raanta sai aloittaa kauden ensimmäisen ottelunsa viime yönä San Jose Sharksia vastaan, joka kamppaili vielä viime keväänä Stanley Cupin finaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Raanta torjui ottelussa 27 kertaa ja päästi selkänsä taakse neljä osumaa. Täten miehen torjuntaprosentti oli vain 87,1, joten luonnollisesti tällä mittarilla kamppailu ei kulkenut odotetulla tavalla. On kuitenkin otettava huomioon, että maalivahdin edessä pelaa myös viisi kenttäpelaajaa, joten homma on myös heistä kiinni.

– Mielestäni Raanta oli erittäin hyvä huolimatta siitä, että hän päästi neljä maalia. Hän otti täyden vastuun Sharksin Brent Burnsin tekemästä kolmannesta maalista, mutta muissa tilanteissa hänellä ei oikein ollut mahdollisuuksia, Lohudin Rick Carpiniello kirjoitti.

Myös pistetili auki

Raanta kertoi ottelun jälkeen, että hän alkoi jo panikoimaan Sharksin neljännen maalin jälkeen, mutta hänen onnekseen joukkue käänsi kamppailun vielä lopullisesti edukseen.

– Ensiksi peli oli 5-3, sitten, vain muutamaa minuuttia myöhemmin, se oli 5-4 ja pääkoppaani hiipi iso paniikki, Raanta kertoi taiston laannuttua.

On myös huomionarvoista, että Raanta keräsi ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen.