NHL-luotsi muistelee lämmöllä aikaansa SM-liigassa – ”Nautin elämästä”

© Kuva: Getty Images

Calgaryn Flamesin päävalmentajana nykyään toimiva Glen Gulutzan on varttuneemmille suomalaisille kiekkofaneille tuttu nimi myös kotimaisista kaukaloista.

45-vuotias ex-sentteri nimittäin kiekkoili kaudella 1997-98 Vaasan Sportin riveissä, kun joukkue pelasi I-divisioonassa.

Kanadalainen pelasi Sportissa 35 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi tililleen viisi maalia ja yhteensä 24 tehopistettä. Gulutzan ilmeisesti viihtyi Vaasassa, sillä hänellä ei ole kaupungista käytännössä mitään pahaa sanottavaa.

– Nautin elämästä Vaasassa. Minulla oli siellä hyviä ystäviä ja pidimme hauskaa yhdessä. Olin silloin sinkku, ja kävimme usein ravintola HulluPullossa, Gulutzan kertoi NHL.fi:lle.

Joitakin ikäviä muistoja myös löytyy, mutta se ei liity itse kaupunkiin tai Suomeen millään tavalla.

– Sain vastustajan mailan vasempaan silmääni, josta näkö heikkeni 25 prosenttia. Onneksi ura ei kuitenkaan loppunut vielä siihen.

Jukka Jalosen opit yhä käytössä

Kun Gulutzan kiekkoili Vaasassa, valmensi häntä tuolloin nykyisin Helsingin Jokereita luotsaava Jukka Jalonen. Flamesin päävalmentajalla on Jalosesta pelkästään lämpimiä muistoja, ja tarttuipahan mukaan myös jotakin hyödyllistä.

– Itse asiassa käytän edelleen muutamia Jaloselta oppimiani harjoitteita, esimerkiksi lämmittelytreenejä ja 3-2-hyökkäyksiä.

Voit lukea Gulutzanin haastattelun kokonaisuudessaan NHL:n suomenkielisiltä nettisivuilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.