Kanadalaistoimittaja vertaa Sebastian Ahoa Chicagon johtohahmoon – ”Raivaa vähin äänin tietänsä”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho on jäänyt NHL:n tulokaskaudellaan ensimmäisissä peleissä mediahuomiossa nuorten MM-kisojen ketjukaveriensa Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen varjoon. Jäällä 19-vuotias hyökkääjä on kuitenkin ollut tuttu oma itsensä. Maalitili on vielä avaamatta, mutta syöttöjä ehti kertyä yhdeksään peliin viisi kappaletta.

AO Prospects -kiekkoblogia ylläpitävä kanadalaistoimittaja Andre Ouellet nostaa Ahosta esille erityisesti nöyryyden ja rentouden pelistä.

– Aho ei stressaa kokeneempien ja häntä vanhempien pelaajien kanssa pelaamisesta. Nykyään nuorista tulee johtajia jo 10 pelin kokemuksella, Ouellet kirjoittaa.

Aho ei ole kaikkien näkyvin tai maineikkain tulokas. Suomalaishyökkääjä kuitenkin korvaa nämä puutteet tekemällään työmäärällä.

Ouellet vertaakin Ahoa Chicagon johtohahmoon ”Kapteeni Vakavana” tunnettuun sentteri Jonathan Toewsiin.

– Aho ei ole kuuluisin tai näkyvin tulokas. Hän on kuitenkin poikkeuksellinen pelaaja, joka raivaa vähin äänin tietänsä. Tämä asenne kääntyy jäälle, koska hän osaa ne asiat, jotka auttavat joukkuetta voittamaan otteluita. Pidän Ahosta, koska hän nosta joukkueen henkilökohtaisten tilastojen edelle. Hän muistuttaa kovasti Jonathan Toewsia, kanadalaistoimittaja hehkutti.

Aho pelaa seuraavan ottelunsa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Nashville Predatorsin vieraana.