Toronto Maple Leafsin kakkosvahtina toimiva ruotsalaisvahti Jhonas Enroth ei ole kuuluisan urheilusanonnan mukaan saanut kiinni sitä rantapalloakaan.

Vahvasti nuorentunut kanadalaisseura on pelannut ajoittain upporikasta ja rutiköyhää kaukalossa, kun maltti on puuttunut ja hyökkäys on ollut valokeilassa. Toki heikko puolustusosastokaan ei ole juuri auttanut, mikä on johtanut siihen, että omissa soi liian usein.

Anaheim Ducksista kesällä Torontoon suunnannut Frederik Andersen onkin seuran uutena ykkösvahtina joutunut totuttautumaan täysin erilaiseen työskentely-ympäristöön kuin Kaliforniassa. Ei olekaan ihme, että hänen torjuntatilastot ovat heikohkot 90,90/3.03.

Tilastoista puheen ollen, Andersen nousee kuitenkin täysin erilaiseen päivänvaloon, kun ne rinnastetaan kakkosvahti Enrothin suorituksiin. 28-vuotias ruotsalainen on nimittäin viidessä pelaamassaan ottelussa pysäyttänyt kiekot ainoastaan 86,60 prosentin varmuudella ja hänet on yllätetty keskimäärin ottelua kohden 4.21 kertaa.

Tällä hetkellä totuus onkin se, että Enroth maksaa joukkueelleen kalliita pisteitä, vaikkakaan häntä ei voi yksinään syyttää. Hänestä ei nimittäin ole ollut tarjoamaan voittavaa maalivahtia Maple Leafsille ja se näkyi esimerkiksi viime yönä, kun avauserän jälkeinen 3-0-johtoasema vaihtui 5-4-tappioksi.

Ei varaa maalivahdin maksamiin pistemenetyksiin

Maple Leafsin tulevaisuus näyttää valoisalta, mutta on päivänselvää, että joukkue on lähtenyt myös kuluvaan kauteen taistelemaan pudotuspelipaikoista.

Siinä onnistuakseen asioiden on kuitenkin mentävä täysin nappiin. Ja, kun alakerta on puolustajien osalta mitä se on, niin maalivahdit eivät saa Torontossa maksaa liikaa pisteitä.

Enrothin kohdalla tilanne kuitenkin on se, että hän maksaa tällä hetkellä joukkueelleen pisteiden valossa todella paljon. Tästä syystä Torontossa olisikin syytä kääntää katseensa todella nopeasti seuran ulkopuolisiin maalivahteihin. Toisin sanoen, Enroth tulisi passittaa farmiin ja toivoa, että jokin seura poimii hänet waiver-listalta.

Ja sitten ne ulkopuoliset maalivahdit. En tiedä, että voiko tässä edes puhua enää ulkopuolisesta, kun esille nostetaan Karri Rämön nimi. Hän on nimittäin kuntouttanut viime kaudella syntynyttä polvivammaansa Maple Leafsin matkassa jo useamman viikon ajan ja siten päässyt myös antamaan näyttöjä seuran johtoportaalle.

Nyt Maple Leafsin kannattaisikin ehdottomasti kääntää katseensa suomalaisvahdin suuntaan, antaa hänelle tryout-mahdollisuus ja sitä kautta lähteä kalastamaan Andersenille sitä oikeaa kakkosvahtia.