Kun Nuorten Leijonien leiriryhmä nimettiin, puuttui listasta yksi oleellinen nimi. Aleksi Saarela oli päättänyt jättää leirityksen ja samalla myös vuodenvaihteen MM-turnauksen väliin.

Päätös on täysin ymmärrettävä, sillä Saarela on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja on päässyt Liigassakin pelaamaan vain 16 ottelua. Saarelalla on jo takataskussaan tulokassopimus Carolina Hurricanesin kanssa, joten hänellä ei ole siinä mielessä enää mitään todistettavaa.

Luonnollisesti Suomestakin löytyy varmasti ihmisiä, jotka eivät tätä päätöstä sulata, sillä heidän mielestään Suomen maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia. Näinhän asia totta kai on, mutta jokainen pelaaja tekee omat ratkaisunsa edustamisestaan.

Ulkoilmaottelut kärsivät poissaoloista

Ilveksen ja Tapparan välinen ulkoilmaottelu pelataan 16.12 ja Ilveksen ja HIFK:n välinen ottelu heti seuraavana päivänä. Tapparasta ja HIFK:sta on valittu pelaajia ensi viikolla pelattavaan EHT-turnaukseen.

Erityisesti Tapparan kohdalla puhutaan kovista menetyksistä, kun kokoonpanosta puuttuu muun muassa pistepörssin kärjessä oleva Henrik Haapala sekä puolustaja Valtteri Kemiläinen. Myös HIFK:n kohdalla Teemu Erosen ja Roope Hintzin poissaolot sattuvat.

Pelaajat valittiin EHT-turnaukseen ja Suomen maajoukkueeseen, joten heidän poissaoloilleen on tällöin enemmän kuin hyvä syy. Kuitenkin otteluihin osallistuvat katsojat olisivat varmasti halunneet nähdä seuransa huippupelaajat tositoimissa.

Suomessa tilanne ei sentään ole vielä samanlainen kuin esimerkiksi Pohjois-Amerikassa, jossa seuran johtohenkilöt ovat kovin varautuneita päästämään pelaajiaan maajoukkuetehtäviin. Siellä pelaajat ovat osa bisnestä ja seurajohto ei halua pelaajien loukkaantuvan maajoukkueen mukana.

Loppujen lopuksi jokaisen pelaajan unelma on edustaa Suomea maajoukkuetasolla. Silloin seura vain yksinkertaisesti jää toiseksi.