Leijonien luottokonkari osasi aavistaa kapteenivalintansa – mutta miten toimia debytanttien kanssa?

© Kuva: Getty Images

Sami Lepistö toimii Leijonien kapteenina kuluvassa EHT-turnauksessa. 32-vuotias konkaripuolustaja on aiemmin toiminut maajoukkuetehtävissä varakapteenina, mutta ykköskipparin asemassa hän ei ole ennen nykyhetkeä ollut.

Viidettä kauttaan kiekkoliiga KHL:ssä pelaava Lepistö tuntee olevansa etuoikeutettu saadessaan toimia Suomen kapteenina Venäjän Channel One Cupissa.

– Kun näin joukkueen, ajattelin, että jotain tällaista siinä saattaa olla ilmassa, Lepistö sanoi Leijonat.comin haastattelussa viitaten kipparivalintaansa.

– Totta kai se on suuri kunnia, että saa olla, mutta jokainen tekee kuitenkin omia juttuja. En ajattele, että se pystyisi muuttamaan peliin valmistautumistani tai tekemistäni, Lepistö alleviivasi.

Leijonien EHT-ryhmässä on kahdeksan pelaajaa, joille kutsu A-maajoukkueeseen on uran ensimmäinen. Lepistö yrittää tehdä debytanteille mahdollisimman kotoisat oltavat.

– Yritämme pääasiassa luoda ilmapiiriä kopissa ja jäällä sellaiseksi, että on helppo olla – ettei tarvitse hirveästi miettiä mitään. Tiedän itsekin, että se on vähän sellaista ensimmäisillä kerroilla. Yritetään tehdä ilmapiiri sellaiseksi, että kaikki voisivat olla omia itsejään, Lepistö painotti.

Salavat Julajev Ufaa edustava Jokerien kasvatti Lepistö on tyytyväinen siihen, miten kuluva kausi on hänen osaltaan sujunut. Ufa on KHL:n itäisessä divisioonassa neljäntenä ja suomalainen on tehnyt 34 pelaamassaan ottelussa tehot 5+16=21.

– Ihan tyytyväinen olen. Totta kai aina voisi pelata vähän paremmin, muttai ihan ok on nyt mennyt. Tässä on nyt tulossa viimeinen pyrähdys ennen playoffeja tämän turnauksen jälkeen, niin yritetään saada hyvä pyrähdys ennen niitä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004