Patrik Laineen entinen joukkuetoveri: ”En tiedä voiko Suomessa olla seuraamatta Paten otteita”

© Kuva: Getty Images

18-vuotias Patrik Laine on ollut NHL:n suomalaisosaston kuumin nimi kuluvalla kaudella, muuta on turha väittää. Vielä viime kaudella Tapparassa pelannut laitahyökkääjä on kolmantena NHL:n maalitilastossa 17 osumalla.

Maalipörssin kärkipaikkaa pitää Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, joka on tehnyt peräti 21 maalia 23 ottelussa. Toisena on Boston Bruinsin David Pastrank 18 onnistumisella.

Winnipeg Jetsiä edustavan Laineen meno taalajäillä on ollut hurjaa, mutta viimeisissä kolmessa pelissä hän on jäänyt ilman tehopisteitä. Sunnuntaina hän pisti kiekon epäonnekseen omaan verkkoon niukassa tappiossa Edmonton Oilersia vastaan.

”Eiköhän se taas tee kohta kolme”

Laineen entinen joukkuetoveri, Tapparaa edelleen edustava Henrik Haapala ei ole huolissaan siitä, että Laineen vire hiipuisi.

– Pate on tosi hyvä pelaaja ja on varmasti pelannut nytkin hyviä pelejä, maaleja ei ole vain tullut. Eiköhän se kohta taas tee kolme maalia peliin, ja sitten on kaikki hyvin, ensimmäisen kutsunsa Leijoniin kuluvassa Euro Hockey Tour -turnauksessa saanut Haapala sanoi Leijonat.comin haastattelussa.

SM-liigan pistepörssiä johtava Haapala on seurannut aktiivisesti Laineen otteita. Hän on tyytyväinen siitä, miten potentiaaliltaan Teemu Selänteeseenkin verrattu teinitähti on pärjännyt NHL:ssä.

– En oikein tiedä, voiko Suomessa olla seuraamatta Paten otteita. Kun aamulla avaa minkä tahansa (laitteen), vaikka kännykän, niin tulee Patea. Mutta on hän hienosti pelannut. Siinä näkee, kuinka hyvä pelaaja Pate oikeasti on, Haapala hehkutti.

Laine ja Winnipeg ovat tulessa seuraavan kerran torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue kohtaa vieraissa Florida Panthersin.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004