Miksi HIFK:n kausi on ollut pettymys? Hyökkääjälupaus: Loukkaantumisten taakse turha mennä

© Kuva: Getty Images

Ennen kuluvaa SM-liigakautta sarjan voittajaksi oli yksi selkeä suosikki: viime kauden hopeamitalisti Helsingin IFK.

Petopaitojen pelaajanippu oli vahvistunut. Huippuhyökkääjä Juhamatti Aaltonen saapui Jokereista, maalivahti Niklas Bäckström NHL:stä ja entuudestaan Stadissa pelitaidoistaan tuttu Lennart Petrell ruotsalaisesta Luulajasta. Kokonaisuutena materiaalin katsottiin olevan hyvin iskukykyinen, koska moni kauden 2015-16 pelaaja jatkoi helsinkiläisseurassa.

Nyt näyttää siltä, että suosikin viitta on osoittautunut liian raskaaksi. Viime aikoina HIFK on parantanut peliään, mutta on silti SM-liigan runkosarjassa vasta kuudentena.

Mistä vaisu kausi johtuu, HIFK:n hyökkääjä Roope Hintz? Loukkaantumisistako?

– Tietysti nekin vaikuttavat, mutta ei niiden taakse voi mennä. En tiedä mikä on ollut, Hintz vastasi suoraan Leijonat.comille.

HIFK:lla on ollut suuria vaikeuksia loukkaantumisosastolla. Nyt toipilastilanne on kuitenkin parantanut, ja samalla myös pelin taso.

– Mielestäni olemme nyt löytäneet vähän sitä oikeaa suuntaa. Ihan hyvin on nyt tullut voittoja. Joukkueessa on ihan hyvä fiilis, Hintz kertoi.

Hintz, 20, joutui jättämään väliin keskiviikon pelin Sportia vastaan maajoukkuekomennuksen vuoksi. Hän on ensimmäistä kertaa Leijonien mukana Moskovan EHT-turnauksen Channel One Cupissa. Myös lauantain peli Ilvestä vastaan jää häneltä väliin turnauksen takia.

Hän on Leijonien nuorin turnausjoukkueen nuorin pelaaja. Hän sanoi aikaisemmin, että valinta tuli tietyllä tapaa yllätyksenä.

Miksi valinta yllätti sinut?

– Se yllätti vähän, kun olin alkukauden loukkaantuneena. Ei se ihan mikään sataprosenttinen yllätys ollut. Mutta ei siinä muuta, totta kai tänne lähdetään näyttämään mitä osaa. Omilla vahvuuksilla, pitkästä hiustyylistäänkin tuttu Hintz linjasi.

190-senttinen lupaus on tehnyt tällä kaudella pelaamassaan 18 liigapelissä tehot 4+5. Viime kaudella hän viimeisteli petopaidoille 33 ottelussa pisteet 8+12=20.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.