Venäjä ja Suomi kohtasiat Euro Hockey Tourin Moskovan turnauksen päätösottelussa. Molemmilla joukkueilla oli ennen ottelua kasassa yksi voitto ja yksi tappio.

Molemmat joukkueet saivat otteluun salama-alun, kun sekä Harri Pesonen että Maxim Shamulov iskivät kiekon maalin perukoille. Venäjä jatkoi hurjalla tehokkuudellaan, sillä se iski kaksi ylivoimamaalia, ensin Jegor Jakovlevin ja sen jälkeen Ivan Teleginin toimesta.

Toisessa erässä Venäjä karkasi jo 4-1-johtoon, kun Ilja Kovaltshuk siirsi Venäjän johtoon. Henrik Haapala nosti Suomen kuitenkin vielä peliin mukaan, ajassa 36.46, kun hän laukoi Suomen kahden maalin päähän.

Kolmanteen erään Leijonat sai loistavan alun, kun Leijonien parhaimpiin pelaajiin kuuluva Miro Aaltonen iski Suomen enää maalin päähän. Loppu erän Suomi hallitsi pelitilanteita, välillä jopa näytöstyyliin, mutta ei onnistunut saamaan kiekko maaliin.

Suomi sai vielä aivan viimeisten sekuntien aikana hyvän maalintekopaikan, mutta Aaltonen ei onnistunut maalin teossa. Venäjä vei näin ottelun maalein 4-3.

Ruotsi vei lopulta koko Moskovan turnauksen, vaikka se päätyi tasapisteisiin Venäjän kanssa. Se voitti maiden keskinäisen ottelun, joka ratkaisi tässä tapauksessa paremmuuden.