Leijonien alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen kapteeniksi on nimetty ansaitusti ja odotetusti Vancouver Canucksin viime kesänä ykköskierroksella varaama Olli Juolevi, kertoo The Province.

Nuori suomalaispuolustaja oli viime vuoden kisoissa mukana koko karkeloiden tähdistössä, yhdessä muun muassa Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen kanssa. Nyt, kun edellä mainittu kaksikko ja Sebastian Aho ovat poissa, Juolevilla on entistä isompi tehtävä.

Viime vuonna kisat pelattiin Suomessa ja ne päättyivät siis nuorten Leijonien osalta upeaakin upeampaan maailmanmestaruuteen.

Isot saappaat täytettävänä

Juolevi seuraa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina Mikko Rantasta, joka siis johdatti viime vuonna joukkonsa MM-kultaan. Tänä vuonna kisat pelataan jääkiekon kotimaana pidetyssä Kanadassa ja Juolevi on innoissaan siitä.

– On aina isoa asia edustaa kotimaatasi ja etenkin sen kokeminen Kanadassa on hienoa, Juolevi hehkutti London Free Pressille aiemmin tässä kuussa.

Juolevi jäi vielä kuluvan kauden osalta NHL:n ulkopuolelle ja hän on pelannut OHL:n London Knightsissa. Siellä 18-vuotias suomalaispuolustaja on nakuttanut toistaiseksi 26 otteluun tehot 6+15, tehotilaston ollessa +17.

Canucksin varaaman Juolevin varakapteeneina toimii kaksi maailmanmestaria niin ikään viime vuodenvaihteesta, Kasper Björkqvist ja Vili Saarijärvi.