Kanada oli vuodenvaihteessa pelattavaan alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen valmistavassa ottelussa selkeästi Leijonia edellä etenkin maalinteossa.

Kanada aloitti ottelun maalinteon jo 11 sekunnin pelaamisen jälkeen, kun kahdesti ottelussa osunut Tyson Jost vei isännät johtoon. Vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin tilanne oli Taylor Raddyshin osumalla jo 2-0 ja erän loppupuolella Mathew Barzal sekä Jost osuivat vielä kertaalleen.

Pelillisesti mukaan otteluun

Avauserässä lähtötelineisiin jäänyt Suomi tuli mukaan otteluun toisessa erässä. Maalinteko tuotti vaikeuksia ja esimerkiksi Kasper Björkqvistin huippupaikka tylpistyi Carter Hartin torjuntaan Kanadan maalilla.

Kolmannessa erässä Kanada osui jälleen, kun Raddysh ohitti ottelussa toisen kerran Veini Vehviläisen.

Pelillisesti Suomi ei ollut niin merkittävästi vastustajaan jäljessä, sillä ottelun laukaukset kirjattiin Kanadalle 30-25. Suurin ero oli kuitenkin maalinteossa, jota nuorten Leijonien tulee eittämättä parantaa turnaukseen mennessä.