Nuorten Leijonien matka MM-kisoissa on tyssäämässä heti alkulohkovaiheeseen. Tanska aiheutti yllättäen Suomelle jo kisojen toisen tappion 3-2-voitolla.

Suomi on hävinnyt nyt kisojen kaksi ensimmäistä otteluaan, kun Tshekki ja Tanska ovat olleet vaisua leijonalaumaa parempia. Jäljellä olevista otteluista on napsittava nyt pisteitä, jottei joukkue ajaudu karsintasarjaan.

Suomi lähti Tanska-otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta toisin kävi. Tehokas tanskalaisjoukkue iski avauserässä kahdesti maalivahti Veini Vehviläisen epäonnistuttua pahasti muun joukkueen ohella.

Maalivahdin vaihtokaan ei auttanut

Toiseen erään Suomi vaihtoi maalivahti, kun kakkosmaalivahti Karolus Kaarlehto luisteli tolppien väliin. Ottelu etenikin nuorten Leijonien hallinnassa, mutta erän ainoan maalin teki Tanska. Kolmannessa maalissa vähäisiin torjuntatöihin joutunut Kaarlehto yllätettiin suomalaispuolustuksen pahan nukahduksen seurauksena.

Päätöserään Suomi tuli vahvasti ja joukkue saikin kavennettua tilanteen 3-1:een. Maalintekijänä kunnostautui puolustajalupaus Urho Vaakanainen. Tämän jälkeen nelosketjun hyökkääjä Kasper Björkqvist toi Suomen vielä maalin päähän, mutta se ei riittänyt. Suuresta hallinnasta huolimatta leijonaryhmän kiri loppui päätössummeriin, ja näin ollen Tanska venyi historialliseen voittoon.

Tanska on voittanut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa aiemmin vain Sveitsin.

Seuraavaksi kivikova Ruotsi

Suomi kohtaa alkulohkossa vielä Ruotsin ja Sveitsin. Montrealissa pelaavasta viiden joukkueen lohkosta neljä etenee puolivälieriin ja jumbo joutuu karsintasarjaan.

Nuoret Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussaan naapurimaa Ruotsin 29.12. kello 03.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.