Onko tässä Pekka Rinteen mantelinperijä? – Juuse Saros ottanut suuria harppauksia

© Kuva: Getty Images

Pekka Rinne on ollut Nashville Predatorsin tukipilari kaudesta 2008-09 lähtien. Suomalaisvahti on osoittanut vuosien varrella kuuluvansa sarjan maalivahtieliittiin.

Vaikka Rinne on loistava maalivahti, on muistettava, että hänen kohdallaan NHL-ura alkaa olemaan loppupuolella. 34-vuotias veteraanivahti on tehnyt kaikkensa seuran eteen ja hänen astuessaan syrjään jää melkoiset saappaat täytettäviksi.

Meidän suomalaisten iloksi tätä paikkaa kärkkyy vasta 21-vuotias Juuse Saros, joka kehittyy seuran organisaatiossa valtavin askelin. Pienikokoinen 180-senttinen maalivahti pelasi lähiaikoina ensimmäinen nollapelinsä NHL:ssä ja se oli vasta alkua.

Saros on todistanut kykynsä

Saros on näyttänyt tällä kaudella, ettei kyse ole mistään aloittelijan tuurista. Suomalaisvahti on torjunut AHL:n puolella 13 ottelussa, joista 11 on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen voittoon. Tämän lisäksi hän on pelannut kuusi ottelua NHL:n puolella huikealla torjuntaprosentilla 95,7.

Saroksen vahvat otteet AHL:ssä ovat avanneet nuorukaiselle näytönpaikkoja myös maailman kovimmassa kiekkosarjassa NHL:ssä. Ja jos meno jatkuu samanlaisena, ei Rinteelle varmastikaan ole ongelma, että välillä nuori suomalainen torjuu ja kasvaa vaativien tolppien välissä.

Lähde: thescore.com