Kommentti: Patrik Laine näpäytti kriitikoita – ei mikään yhden tempun hevonen

© Kuva: Getty Images

Kaksi ottelua ja tehot 2+3. Patrik Laineen alkanut vuosi 2017 on saanut räväkän lähdön NHL:ssä.

Pisteistä ja erityisesti maaleista tehdään otsikoita, mutta myös niiden ohella nuori suomalaishyökkääjä pelaa tällä hetkellä loistavalla tasolla – ja hän myös itse tietää sen.

Vahva alku vuodelle näkyy tilastoissa komealla tavalla. Laine nousi tulokkaiden maalipörssin kärkeen, kun Jets-tähti iski Florida Panthersin kustannuksella jo kauden 21. osumansa.

Jos vuoden 2016 puolella vielä kritisoitiin Laineen kykenevän maalintekoon vain kotikaukalossa, ovat nyt jo vuoden kaksi ensimmäistä vieraspeliä tehneet valittajien äänistä vaimeammat.

Yllättävä vahvuus

Vaikka kaksi maalia on kova alku vuodelle, on kanadalaismediassa hehkutettu viime aikoina Laineen muuta osaamista. Ja kun Jetsin pelejä katsoo, löytyvät Laineen vahvuudet tällä hetkellä yllättävistä asioista.

Suomalaishyökkääjä on tunnettu hurjasta vedostaan, mutta viime aikoina nuori laituri on kunnostautunut enemmän muilla saroilla. Monipuolinen ja järkevä pelaaminen on näkynyt Jetsin pelissä ketjukavereiden onnistumisina.

Upeat syötöt ovat signaali Laineen kyvystä reagoida vastustajan pelaamiseen. Kun kaikki odottavat laukausta, voi toinen ratkaisu ollakin tehokkaampi.

Jets-tähti on hokenut median edessä pitkin kautta robottimaisesti, että haluaa auttaa joukkuettaan vain voittamaan. Vaikka kyseessä on puuduttavan tylsää kiekkojargonia, on sille löytynyt kaukaloissa myös katetta.

On hämmästyttävää, että nuori suomalainen pystyy tähän 18 vuoden iässä maailman parhaassa sarjassa. Maalit keräävät otsikoita, mutta kypsä ja yllättävän monipuolinen pelaaminen herättävät kysymyksiä, mihin kaikkeen Laine voikaan pystyä tulevaisuudessa.