Tulikuuma Patrik Laine pursuaa itseluottamusta: ”Pelaan hyvällä tasolla”

© Kuva: Getty Images

Suomalaistykki Patrik Laine oli Winnipeg Jetsin ykköstähtiä, kun joukkue haki tärkeän 4-1-voiton Florida Panthersin kotiluolasta.

Tehot 1+1 kerännyt Laine pääsi tälläämään ottelussa jo kauden 21. maalinsa. Osuma syntyi kokeneen NHL-jyrä Bryan Littlen hienosta tarjoilusta.

– Hän oli todella kärsivällinen ja pelasi tilanteen viisaasti. Hän oli yksin maalin edustalla, mutta hän silti vielä syötti. Siitä oli helppo tehdä maali, Laine summasi Jetsin sivuilla.

Maali nosti suomalaisen jälleen NHL:n tulokkaiden maalipörssin kärkeen. Toisena oleva Auston Matthews on iskenyt 20 osumaa.

– Olen tyytyväinen, että pystyin auttamaan joukkuettani voittoon. Sen takia on aina hieno onnistua maalinteossa, 18-vuotias suomalaistulokas muotoili kuin konkari.

Uusi vuosi alkanut ilotulituksella

Laineen vuosi 2017 on alkanut ryminällä, kun kahdessa vierasvoitossa tilille on merkattu tehot 2+3. Suomalaishyökkääjä on nyt tulikuuma – ja hän tietää sen myös itsekin.

– Olen tyytyväinen. Pelaan hyvällä tasolla ja vaikka en saisi maaleja, olen silti pelannut hyvin. Pitää vain jatkaa työntekoa, jotta voin kehittyä pelaajana.

Vaikean kauden jälkeen Jets tuntuu löytäneen ainakin hetkellisesti jälleen pelistään kiinni. Joukkue on napannut edellisestä yhdeksästä pelistään nyt kuusi voittoa.

– Pelasimme hyvin läpi ottelun. Muutama tyhmä jäähy, mutta muuten tekemisemme oli nyt hyvää, Laine paketoi vierasvoiton.