Jokerit onnistui nappaamaan yhden koko KHL-kauden makeimmista voitoistaan, kun Pietarin SKA kaatui kuumassa kamppailussa lukemin 3-2.

Viihdyttävän pelin ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun Antti Pihlström iski väkisin Jokerit voittoon.

Helsinkiläisryhmän hyökkäyksessä taklauksia jakanut Masi Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Työvoitto-termi toistui useassa vastauksessa rankan pelin jälkeen.

– Nämä ovat hienoja taistoja. Halli on loppuunmyyty ja vastustaja kaikille tuttu. Sitä tulee heti lisää tunnetta peliin, kun tiedämme, miten vastustajalla saadaan keittämään, Marjamäki kommentoi Leijonat.comille viitaten fyysiseen painiin.

Jokerit tuntui pääsevän ottelussa varsinkin loppua kohden SKA:n tähtien ihon alle. Huvittavin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun venäläispakki Jegor Jakovlev yritti sukeltamalla hankkia kahden minuutin jäähyä Marjamäelle.

– Olin antanut pari taklausta hänelle. Sen jälkeen lähdin luistelemaan omiin päin. Hän antoi pienen koukun, johon vastasin. Yhtäkkiä hän heitti kaikki kamppeensa jäälle, Marjamäki kertasi.

Tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen, kun venäläispakki komennettiin jäähylle sukeltamisesta. Vaikka Jokerit ei ehtinyt hyödyntää miesylivoimaansa, iski Pihlström vain hetki jäähyn päättymisen jälkeen kamppailun voittomaalin.

– Se vain kuvasi sitä, että kaveri alkaa turhautua. Sukeltelu ei kuulu tähän lajiin. Vihellykseen asti mennään kovaa ja pelataan rehdisti. Se on reilua.

Mihin katosi Ilja?

Yksi SKA:n illan epäonnistujista oli tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk, joka joutui heti helsinkiläisyleisön hampaisiin.

Avausvaihdosta alkanut buuauskonsertti jatkui läpi taiston. Aina kun Kovaltshuk koski kiekkoon, antoi yleisö venäläiselle valtavan vihellyskonsertin niskaansa.

Marjamäki uskoi, että buuaus vaikutti Kovaltshukin pelaamiseen.

– Se on hienoa. Yleisön reaktion huomasi jo pelin aikana. Ja loppua kohden hänellä (Kovaltshukilla) alkoi keittää yli. Tämä kuuluu lajiin. Jokaisessa hallissa on omat suosikit ja inhokit.

Energinen hyökkääjä tietää mistä puhuu. Jokerit-laituri naureskelee olleensa itsekin useasti samankaltaisessa tilanteessa. Psyykkinen sota jopa pelaajan ja fanien välillä kuuluu kovissa peleissä lajin luonteeseen.

– Jos peli ei kulje, tempperamenttisella kaverilla keittää helposti yli. Ja käy kuin Iljalla nyt. Olen itsekin ollut aikanani samassa roolissa. Se on omalla tavalla ihan kiehtovaa myös. Henkistä taistoa, Marjamäki summasi.