Antti Suomela saapui täksi kaudeksi JYPiin, kun Espoon Bluesin tarina päättyi viime kauteen. Siirto uusiin maisemiin teki 22-vuotiaalle hyökkääjälle vain hyvää, sillä hän on loistanut Jyväskylässä joukkueen parhaana pelaajana.

Suomela on kantanut jo pitkään JYPin kultakypärää ja nuorukainen on pystynyt esiintymään tasaisen tehokkaasti, vaikka seuralla oli vaikea alkukausi. Espoolaisen kiekkokoulun käyneen sentterin huippukaudesta kertoo sekin jotain, että hän löytyy pistepörssistä kuudennelta ja maalipörssistä neljänneltä sijalta.

– Suomelahan on aikamoinen tarina, kun katsoo häntä vaikka 3-4 vuotta taaksepäin. Vaikka JYPillä oli vaikeaa alkukaudesta, niin Suomela paukutti koko ajan tasaiseen tahtiin pinnoja. Se on aika kova suoritus tuollaisessa paineettomassa tilanteessa, vaikka hän pelasikin viime kaudella paljon Bluesissa. Nyt hän on pystynyt vastaamaan yhden kovimman joukkueen tehoista, Leijonakäskijä Lauri Marjamäki kehui medialle maantaina.

Tulevaisuuden nimiä

Vaikka Suomela on vielä nuori ja kokematon maajoukkueympyröissä, näkee Marjamäki edessään pelaajan, jolla on kirkas tulevaisuus lajin parissa.

– Varmasti on paljon raakilettakin siinä pojassa. Mutta toisaalta, niin tyhmältä kuin se kuulostaakin, niin mietin väliajoin, ketkä voisivat olla tulevia arvokisasenttereitä kahden tai kolmen vuoden päästä. Sellaisissa tilanteissa mieli kallistuu tasatilanteessa tällaisiin jätkiin, Marjamäki naulasi.

Upeaa kautta pelaavalla JYPin kultakypärällä on 45 ottelun jälkeen koossa komeat tehot 19+15=34.