19-vuotias suomalaishyökkääjä Henrik Borgström pelaa tällä hetkellä Yhdysvaltojen yliopistosarjassa. Florida Panthersin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus pelaa loistavaa kautta Denverin joukkueessa.

Suomaislupauksella on takanaan NCAA:ssa 22 ottelua, joissa hän on takonut upeat tehot 14+11=25. Hän on sillä joukkueensa piste- ja maalipörssin ykkönen.

Helsinkiläisen jääkiekkokoulun kasvatti pelaa yliopistosarjassa uransa ensimmäistä kauttaan, mutta hän on kyennyt todistamaan jo osaamisensa kaikille. Myös Denverin joukkueen päävalmentaja Jim Montgomery on innoissaan 191-senttisestä nuorukaisesta.

– Hän on niin pitkä, niin nopea ja niin voimakas pelaaja, että kun hän kuljettaa kiekkoa päättäväisesti, hän ratkaisee pelejä. Hän on pysäyttämätön, Montgomery hehkutti Denver Postille.

– Hän rakastaa Denveriä. Hän on NHL-lupaus, mutta ei vielä ammattilainen. Hän on itsekin tietoinen siitä, kun hän hylkäsi mahdollisuudet isoihin rahoihin Suomessa ja valitsi tämän reitin. Meillä on hyvät suhteet Floridaan, Montgomery jatkoi.

Tehokkaasti seurajoukkueessaan esiintynyt hyökkääjä on tullut myös tutuksi monille suomalaisille, sillä hän oli mukana tämän vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.