Tarina katkeruudesta ja riitelystä – näinkö SM-liigan 100 000 euron hiekkalaatikkotappelu eteni?

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Ilves: Heh. Nyt on kaikki paremmin. Tuo ärsyttävä Jokerit muutti naapuripihalle – on vain kiva, että meillä on nyt enemmän tilaa leikkiä!

HIFK: Mutta… sen kanssa meillä oli aina parhaat leikit…

Tappara: Eikä ollut! Olihan sillä hyvät lelut vuodesta toiseen, mutta ei se niitä osannut käyttää kunnolla. Mitäs läksi menemään. Sitä paitsi siellä naapuripihalla on surkeat leikkikaverit. Ei ne isot pojat edes kunnolla ota sitä mukaan leikkeihin – kunhan kiusaavat isommilla leluillaan!

Sport: Sama se, me saatiin siltä lainaan yksi sen ylimääräinen lelu. Se on tosi kiva (esittelee pikkuautoa, jossa on oikeat sähkövalot)

TPS: MITÄÄÄ?!! Et kai sää ny mittää almupaloja ottanu? Tähän on saatava joku tolkku!

KalPa ja Kärpät: Jo et todellakaan enää Sport leiki sen leluilla! Mitä me oikein keksittäis tähän…

Ilves: Hei mä tiiän! Se, joka käyttää jatkossa sen leluja, joutuu maksaa hirveen summan rahaa meille muille. Vaikka 100 000 euroa!

Tappara ja HIFK: Joo, tosi hyvä idea! Nyt saa tyhmä Jokerit maistaa omaa lääkettään. Sä saat nyt Sport varoituksen, mutta ensi kerralla sit et ota siltä enää mitään leluja!

Lukko: Tää on kyl kiva leikki. Tosin yhtä juttua mä en ymmärrä. Mä ostanut vuosittain hirveellä rahalla kalliit autot ja kaivinkoneet. Mut silti mä en oikein koskaan pärjää teille.

SaiPa: Hei kyllä säkin joskus opit. Meidän perhe on aika köyhä, mut onneksi iskä tuo lelut kirpparilta, Nää on kato vintagee ja retroo!

HIFK: Tiäättekö mitä kamut? Se Jokerit vaan leuhkii noilla sen uusilla leluillaan. Mut eipä haittaa, vein sen yhden vanhan lelun sekä yhden sen kaverin sistin auton. Nyt mulla on vaikka kuinka makeet lelut!

HPK: Vau! Tosi hienot. Mä oon harjoitellut kotona leikkimistä. Sit mäki osaan jatkossa paremmin taas.

Ilves: *Viheltelee ja kaivaa repustaan uuden lelun*

Ässät: MIKÄ TOI ON?

Ilves: Tää on mun uus lelu, jonka ostin kirpparilta. Täs on viel Jokereiden tarra…

Tappara: Se on siis Jokereiden lelu! MITÄ ME JUST SOVITTIIN!

Ilves: Joo joo, mutta mulla oli tämmönen samanlainen aikaisemmin…

HIFK: Ei auta. Nyt joudut maksamaan sakkoja. Muut samaa mieltä?

HPK, Jukurit, JYP, KalPa, KooKoo, Kärpät, Lukko, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara, TPS ja Ässät: SAKKOA TULEE! Etkä kerro tästä vanhemmillesi…

Ilves: *Juoksee äidin luo*: Lällälää. Siitäs saitte, mämminaamat!

Jälkisanat:

Suomessa on tuhansia hiekkalaatikoita. Useimmat niistä sijoittuivat kerrostaloalueelle, jossa lapsiperheiden jälkikasvu on perinteisesti päässyt leikkimään valvonnan alla keskenään hyvässä hengessä.

Hiekkalaatikkoleikit ovat monessa mielessä hyviä tilanteita nuorelle mielelle: ne opettavat toimimaan paitsi sosiaalisissa tilanteissa, mutta myös konflikteissa.

Usein eri leikkijöiden toiveet leikin kulusta saattavat mennä hyvin rajustikin ristiin. Sen takia on tärkeää, että osapuolet pystyvät tekemään kompromisseja myös silloin, vaikka oma etu saattaisi jopa kärsiä tilanteessa.

Meille kaikille on aikanaan opetettu, että toiset pitää ottaa huomioon. Se on välillä kuitenkin vaikeaa: on niin paljon mukavampi päästä leikkimään juuri omien sääntöjen mukaisesti.

Tämä mahdollisesti kuvitteellinen hiekkalaatikkoleikki sijoittui suomalaiseen kerrostaloarkeen. Myös sen henkilöt olivat kuvitteellisia.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS