Boston Bruins päävalmentaja Claude Julien on ajautunut tällä kaudella erikoisen ongelman eteen. NHL-joukkue tuntuu pärjäävän vain silloin, kun ykkösvahti Tuukka Rask seisoo tolppien välissä.

Raskin kirittäjinä on pitkin kautta nähty useampia nuoria vahteja. Kukaan heistä ei ole pystynyt ottamaan paikkaansa suomalaistähden uskottavana tuuraajana. Tilanteen myötä Raskin pelitaakka on noussut kauden mittaan valtavaksi.

– Emme ole sokeita tilanteelle. Mutta meidän pitää saada itsemme mahdollisimman hyvää asemaan kevättä ajatellen. Samalla täytyy myöntää, että me toivomme, että voisimme antaa Tuukalle vähemmän pelejä ja enemmän lepoa, Julien summasi medialle.

Rask on rehkinyt tällä kaudella jo 43 peliä NHL:ssä. Näistä peleistä Bruins on voittanut 25. Joukkue taistelee tiukasti pääsystä kevään pudotuspeleihin.

– Samaan hengenvetoon: Emme voi miettiä, mikä tilanne on kuukauden päästä. Meidän pitää miettiä tätä hetkeä ja sitä, miten saamme pisteitä peleistä.

Bruinsin otteluohjelmassa on luvassa tulevina viikkoina useampi huilipäivä. Se auttaa hetkellisesti ainakin huoleen Raskin peluutuksesta.

– Teemme kaikkemme, että hän saa lepoa. Samaan aikaan toivomme, että joku toinen vahdeistamme löytää huippuvireen. Tai jos ei, meidän pitää katsoa tilanteeseen ratkaisua muualta, Julien kiteytti.