Leijonat palaa tositoimiin tällä viikolla, kun vuorossa on Ruotsin EHT-turnaus.

Samalla suomalaisjoukkueessa nähdään jälleen kasa kiinnostavia pelaajia myös MM-kisoja ajatellen. Leijonaryhmä koostuu useasta huippukautta pelaavasta SM-liigatykistä.

Myös muista huippusarjoista mukana on muutama kiinnostava nimi. Leijonat.com nostaa esille viisi pelaajaa, jotka kannattaa laittaa turnaukseen viikon aikana. Katso tuore kokoonpano tästä.

Seuraa heitä:

Niko Mikkola, KalPa

Nuori puolustaja kuuluu niihin nimiin, jotka yllättivät otteillaan Venäjän EHT-turnauksessa. KalPa-pakki ei häikäise millään osa-alueella, mutta hoitaa oman roolinsa varmasti. Näytönpaikka Ruotsissa kertoo, että myös leijonavalmennus on vakuuttunut nuorukaisen tekemisestä. Mainio tulevaisuuden nimi myös maajoukkuetta varten.

Antti Suomela, JYP

Joukkueen kiinnostavin ensikertalainen on JYPissä läpimurtoa tekevä Suomela. Nuorukainen väläytteli jo viime kaudella Bluesissa – tällä kaudella peli on ollut upeaa seurattavaa. 20 maalia SM-liigassa on jo kovaa valuuttaa. Maajoukkueessa tarjolla on jälleen yksi askel ylöspäin.

Roope Hintz, IFK Helsinki

Hintz osoitti Venäjän turnauksessa olevansa jopa potentiaalinen yllättäjä MM-kisoja ajatellen. Vaikka matka on vielä pitkä ja kivinen, ansaitsi HIFK-taituri paikan myös toiseen maajoukkueturnaukseensa. Näppärä ja taitava hyökkääjä pystyy nopeisiin ratkaisuihin pienessäkin tilassa.

Henrik Haapala, Tappara

Entä mitä tekee alkukaudesta Veli-Matti Savinaisen kanssa SM-liigaa dominoinut Haapala? Kaksikko pelannee yhdessä myös Leijonissa. Ja mikäli otteet jatkuvat Venäjän EHT-turnausesta tutulla tavalla, on myös Haapala kiinnostava nimi kevättä ajatellen.

Olli Palola, Växjö Lakers

Suoraviivaisuutta leijonajoukkueessa edustaa Palola, joka on iskenyt SHL:ssä jo 15 maalia. Jos Palolan viime kausi KHL:ssä oli repaleinen, on hyökkääjä löytänyt selvästi pelinsä jälleen Ruotsissa. Leijonatykiltä odotetaan samalla tehoja myös maajoukkueessa.